Een pagodetent of partytent; wat zijn de verschillen?

Een pagodetent of partytent; wat zijn de verschillen?

Er staat een feestje op de planning en het is aan jou om het feest te organiseren. Nu  de zon steeds meer doorbreekt en de temperatuur aangenamer wordt, is het een tof idee om het feest naar buiten te verplaatsen. Voor een buitenfeest heb je een aantal artikelen nodig zoals een tent. Je kunt pagodetenten huren in verschillende maten en vormen. Om voor de beste match te zorgen tussen jouw feestje en een tent lichten we de grootste verschillen uit tussen twee tenten. In dit artikel bespreken we de grootste verschillen tussen de pagodetent en de partytent.

Wat is een pagodetent?

Laten we bij het begin beginnen namelijk bij de oorsprong van de pagodes. De oudste pagode van de wereld staat in Myanmar. Volgens de legende bestaat de Shwedagon Pagode al meer dan 2600 jaar, terwijl de archeologen denken dat hij oorspronkelijk werd gebouwd tussen de 6e en 10e eeuw. Een pagode is een heilig huis dat gebouwd is in de vorm van een piramide. En dat is ook exact de vorm van onze pagodetenten. Onze pagodetenten hebben een vierkante basis en een hoekig dak dat samenkomt in één punt. Het dak doet denken aan de pagodes en vandaar de naam.

Pagodetent

Wanneer huur je een pagodetent?

Door de vorm van de pagodetent en de luxe uitstraling die dit met zich meebrengt, wordt deze tent vaak ingezet op de chiquere evenementen. Enkele voorbeelden zijn bruiloften, evenementen, jubilea, zakelijke evenementen of grootschalige diners in de buitenlucht.
Doordat de vier wanden afneembaar zijn, kun je ook alleen het dak gebruiken, hierdoor creëer je en open ruimte. Op deze manier is het inzetten van een pagodetent ook een goed idee voor sportevenementen of beurzen.

Verder zijn onze pagodetenten in alle formaten te moduleren. Door het aan elkaar koppelen van meerdere pagodetenten kan de pagodetent tot ieder gewenste afmeting worden gemoduleerd. Hierdoor wordt het huren van een pagodetent geschikt voor ieder formaat gezelschap.

Een partytent; wat is dit eigenlijk?

Partytenten zijn er in verschillende maten en zijn daardoor geschikt voor de kleinere tuinfeesten en voor de grotere feesten. De partytenten worden geleverd met zijwanden met ruit en kopwanden inclusief ritssluiting. Partytenten zijn gemaakt van plastic en niet van polyester zoals de pagodetent. Dit zorgt voor een minder chique uitstraling dan die van de pagodetent.

Het dak van de partytent bestaat uit twee punten. Dit dak is iets lager dan het dak van de pagodetent en heeft dus twee punten in plaats van één. Dit verschil is het beste te zien door de bovenstaande en de volgende afbeelding te vergelijken.

Partytent vooraanzicht

De verschillen tussen een pagodetent en een partytent

Als we de grootste verschillen nog even kort achter elkaar zetten dan komen we op de volgende:

  • Het dak van de pagodetent heeft 1 punt en het dak van de partytent 2;
  • Een partytent heeft een grote ingang en een pagodetent een smalle ingang;
  • Een pagodetent is gemaakt van polyester en een partytent van plastic;
  • Een partytent is geschikt voor de “normale” feestjes en een pagodetent is prima geschikt voor de chiquere evenementen.

Er zitten dus een aantal verschillen tussen beide tenten. Het is belangrijk om van tevoren na te denken over wat voor feest jij organiseert en welke uitstraling hierbij past.

Heb je vragen of wil je meer weten over de pagodetenten? Neem dan contact met ons op! Wij staan je graag te woord en voorzien je van advies op  maat.

You must be logged in to post a comment.

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close