Een pagodetent opzetten met ons stappenplan!

Een pagodetent opzetten met ons stappenplan!

Je huurt een pagodetent omdat je een feest of evenement organiseert. Een pagodetent geeft jouw feest een luxueuzere uitstraling en tilt je feest naar een hoger niveau. Door zijn vierkante basis past hij met gemak in je achtertuin of op een andere buitenlocatie. De pagodetent komt dan ook niet aan zijn naam door de basis, maar juist door zijn bijzondere dak. Met zijn puntige dag lijkt een pagodetent namelijk op een echte pagode. Pagodetentverhuur Nederland snapt dat jij jouw feest graag een chique uitstraling wil geven. Daarom leggen wij in dit artikel per stap uit hoe jij een pagodetent opbouwt, zodat jij jouw feest naar een hoger niveau kan tillen.

Stap 1: zorg voor genoeg ruimte als je de pagodetent gaat opzetten

Deze stap is niet voor niks de allereerste stap. Zorg ervoor dat de locatie die je wil gebruiken, bijvoorbeeld je eigen achtertuin, netjes en schoon is. Overbodige materialen of voorwerpen zet je op een ruime afstand, zodat je weet dat er niks mee kan gebeuren. De ruimte moet groot genoeg zijn om de doeken en de staanders in de gehele lengte en breedte te kunnen neerleggen. Verder moet er dan ook nog genoeg ruimte zijn om rond de pagodetent en de pagodetentmaterialen te kunnen lopen. Er moet een ruime bewegingsruimte overblijven na het opzetten van de pagodetent.

Stap 2: bevestig de buizen stevig aan elkaar

Bij deze stap komen de kruiskabels aan te pas. Als het frame in elkaar gezet is en in een vierkant op de grond ligt, is het tijd voor de extra bevestiging. Bevestig de kruiskabels in een hoek en bevestig de andere kant van de kabel in de hoek schuin tegenover de andere hoek. Dit doe je twee keer. Vanaf bovenaf ziet het er nu uit als een X oftewel een kruis.

Stap 3: ga de hoogte in met de pagodetent

Til de pagodetent aan één zijde omhoog en bevestig de staanders aan deze kant. De paal bevestig je in het midden van het dak. Hier komen de kruiskabels tot zijn recht. De staander van het dak bevestig je namelijk op het punt waar de staalkabels samen komen. Door de staanders van het dak op deze manier te bevestigen, krijg je uiteindelijk het puntige dak.

Stap 4: de pagodetent rechtop zetten

Til nu ook de andere zijde van de pagodetent rechtop en bevestig de staanders eveneens aan deze kant. Vanaf nu staat er de basis al recht op en kun je het geraamte al duidelijk zien. Het is nu vooral belangrijk dat je bijgeleverde pinnen gebruikt om het frame vast te zetten in de grond. De volgende stappen van het opzetten van een pagodetent zullen een stuk makkelijker verlopen.

Stap 5: koppel de raamwanden aan het frame

Leg de raamwanden in hun gehele lengte en breedte op de grond. Til de wanden vervolgens met zijn tweeën of drieën op en bevestig de wanden via een click-systeem aan elkaar in het frame. Dit herhaal je bij alle vier de wanden.

Stap 6: zet de pagodetent stevig op

Bevestig de meegeleverde touwen aan de hoeken van het ijzeren frame en pin de uiteinden van de touwen vast aan de grond. Op deze manier zorg je voor extra stevigheid van de tent. Mocht het toch gaan waaien, dan hoef jij je feestje niet te annuleren.

Stap 7: verbind de raamwanden van de pagodetent aan elkaar

Alle raamwanden hebben aan iedere zijde een rand met klittenband. Bevestig de raamwanden aan elkaar of aan de staanders met deze klittenbandrand.

Stap 8: zet de staalkabel op spanning

Met behulp van het ratelsysteem zet jij de staalkabel op spanning. Ook dit heeft te maken met de stabiliteit en stevigheid van de pagodetent.

Je eigen pagodetent opzetten?

Wil jij een pagodetent huren voor jouw volgende feest of evenement? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op onze homepage.

Denk je na het lezen van dit artikel dat het opzetten van een pagodetent niet haalbaar is voor jou? Geen probleem, bij ons kun je er ook voor kiezen om hem door onze gespecialiseerde medewerkers te laten opbouwen.

You must be logged in to post a comment.

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close